Индустриска зона Жабени

• Цена на земјиштето од само 1 евро за метар квадратен
• 100% ослободување од комунални давачки ако инвеститорот вработи
повеќе од 300 лица
• Површина од 244 хектари
• 5 км оддалеченост од границата со Грција
• 9 км одалеченост од градот Битола
• На главниот патен правец М5
• Лоцирана до самата железничка пруга кон Грција
• Пристапност до електрична, водоводна и канализациона мрежа

Погодна за:

• Лесна индустрија
• Логистички и дистрибутивни центри
• Трговски центри и супермаркети
• Хотели, Wellness и забавни содржини
• Креативна индустрија (филм, 3Д продукција)

Досега е покажан голем интерес од инвеститори :

• Во првата лицитација продадени се 29 парцели од Зоната со површина од
23 хектари
• Продадените парцели се наменети за хотел, фабрика од електро-машинска
индустрија, дрвна индустрија, месопреработувачка, конзервна и текстилна
• Инвеститорите се од Германија, Италија, Грција и Македонија

За подетални информации:

Сашо Илкоски
Тел.: + 389 47 208 336+ 389 47 208 336
E-mail: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
Web: www.bitola.gov.mk