Презентирани можностите за инвестирање во Пелагонискиот регион

Центарот за развој на Пелагонискиот регион изврши презентација за можностите во инвестирање во Пелагонискиот регион, на бизнис форумот помеѓу компаниите од регионот Битола и компаниите од регионот Трабзон- Република Турција.

Бизнис форумот беше организиран од страна на Регионалната Комора во Битола, кој се одржа во хотел Епинал. На бизнис форумот беа присутни 15 претставниции на бизнис компании од градот Трапзон во Република Турција.