Повик за петтиот циклус “Учиме за бизнис заедницата”

Проектот “Учиме за бизнис заедницата” на Владата на Република Македонија, како алатка за подобрување на соработката помеѓу Владата и приватните компании, ќе биде објане на 21.10.2015 година и ќе трае се до декември оваа година. Образецот за пријавување на компаниите ќе биде достапен на веб страната на Владата на РМ и на веб страната на вицепремиерот за економски прашања и координација на економските ресори.

Повеќе...

 

Свечено отворен Бизнис центарот во Пелагонискиот регион

На 8-ми откомври 2015 година во 11 часот во Хотел Милениум во Битола се одржа Свечено отворање на Бизнис Центарот во Пелагонискиот регион. На овој настан свое обраќање имаа Заменик министерот за локална самоуправа на РМ, г-дин Љупчо Пренџов, Претседателот на Советот на Пелагонискиот регион  и воедно градоначалник на Општина Ресен г-дин Ѓоко Стрезовски, заменик претседателката на регионалната стопанска комора во Битола г-ѓа Олгица Стојчевска и раководителката на ЦРППР г-ѓа Емилиа Ѓероска.

Повеќе...

 

ЦРППР успешно го реализира процесот за изработка на Програмата за работа на Интегрираната мрежа регионален развој за 2015-2017 година

Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион во рамките на проектот: "Интегрирана мрежа за регионален развој во Пелагонискиот регион"  успешно го заврши процесот на подготовка на Програмата  за работа на ИМРР за 2015-2017 година и Акциониот план за 2015-2016 година. Во рамките на овој процес беа одржани 3 работилници, на која членките на ИМРР дефинираа мерки и активности кои ќе се реализираат во наредниот програмски период.

Повеќе...

 

ЦРППР започна со изработка на Програмата за работа на Интегрираната мрежа регионален развој за 2015-2017 година

Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион во рамките на проектот: "Интегрирана мрежа за регионален развој во Пелагонискиот регион"  започна со реализацијата  на работилниците на кои ќе биде подготвена Програмата  за работа на ИМРР за 2015-2017 година и Акциониот план за 2015-2016 година.

Повеќе...

 

Јавен повик за субвенции за угостителските објекти за добивање на ознака за Националните ресторани меани

Јавен повик за субвенции за угостителските објекти за добивање на ознака за Националните ресторани меани

Повеќе...